Ciasto:
60g mąki
40g masła
pół łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
2 łyżki mleka
kropelka aromatu cytrynowego
płaska łyżeczka barwnika czerwonego w płynie lub szczypta w proszku
Deser pełen miłości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zmiksować na gładką masę.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Piec w 180st.C przez 10-15minut.
Zostawić do ostygnięcia, albo włożyć do lodówki na kilka minut jeżeli chcemy deser przygotować szybko.
2.Przygotować krem, miksując żółtko z cukrem pudrem.
Dodać mascarpone ze śmietan fixem i na wolnych obrotach miksować chwilę, a potem wymieszać łyżką.
3.Z ciasta wyciąć foremką serduszko, a resztę pokruszyć.
Nakładać do pucharków na zmianę pokruszone ciasto i masę, a na wierzchu ułożyć serduszko.
Komentarze