Deser ,,maślankowe orzeźwienie"

5 (173 ocen)

Idealnie orzeźwiający na upalne dni

Składniki:

  • 1 l maślanki
    4 galaretki różnego koloru (u mnie jagodowa, kiwi, żurawinowa i pomarańczowa)
    ewentualnie biszkopty do wyłożenia spodu
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Deser ,,maślankowe orzeźwienie" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w szkl. wody, studzimy łączny ze szklanką maślanki (ja użyłam miksera) wlewamy do pucharków lub do formy ( ja użyłam formy o wymiarach 21x26 cm) odkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Czynność powtarzamy jeszcze trzy razy.

Porady

Jeżeli używamy formy to należy wyłożyć ją folią aluminiową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować