DESER MASCARPONE Z JAGODAMI

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

puszysty, smaczny, letni - owocowy, czego chcieć wiecej?...........................

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jagody lub borowki amerykanskie: 0.75 szklanki
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - śmietana kremówka 30%: 1.5 szklanki
    - cukier puder: 5 łyżek
    - galaretka owocowa czerwona: 1 opakowanie
    - podłuzne biszkopty do dekoracji: 6 sztuk
    - rurki waflowe do dekoracji: 6 sztuk
    - gotowe ORZESZKI W MIODZIE DO DEKORACJI: 3 łyżeczki
    - plastry kiwi: 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki

Deser mascarpone z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • DESER MASCARPONE z jagodami 1. Dzień wczesniej przygotować galaretke czerwona w mniejszej ilości wody. Po stęzeniu pokroic ja w kostkę.
    Smietanke ubic z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i dobrze wymieszać łyzką. Oczyscic jagody.
    Do pucharków lodowych (przepis na 6 szt) wlozyc czesc kremu, posypac jagodami, dodac galaretke, ponownie wyłozyc czesc kremu, dodac galaretke, posypac jagodami i orzeszkami w miodzie, udekorowc rurkami i biszkoptami oraz plastrem kiwi.
    Rada: mozna uzyc rowniez mrozonych jagód (lub borowki amerykanskiej), ale wczesniej nalezy odmrozic i odsaczyc na sicie. Deser smakuje tez posypany starta czekolada itp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować