Deser malinowy z pianką z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kremówkę schładzamy.
2.Biała czekolada najlepiej dobrej jakości ponieważ ma wspaniały smak.
3.Odlewamy pół szklanki kremówki i wlewamy do małego garnka,dodajemy całą czekoladę.
4.Podgrzewamy na małym ogniu tak aby czekolada się rozpuściła w śmietanie.
5.Odstawiamy do mocnego schłodzenia.
6.Następnie ubij pozostałą kremówkę i dodaj schłodzoną masę czekoladowo-śmietanową. Konsystencja zrobi się płynna ale aksamitna. Żelatynę zalej 3 łyżeczkami wody i pozostaw do nienapęcznienia. Gdy napęcznieje podgrzej ją i dodaj do masy śmietanowej energicznie chwilę ubijając. wstaw do lodówki aby się lekko ściągała.
7.Na dno kieliszków wykładamy owoce.
8.Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, przekładamy ro woreczka (ścinamy lekko narożnik) lub do szprycy i robimy ozdobną spiralkę na szkle.
Komentarze