Deser malinowo-kawowy

4.5 (180 ocen)

  • 25 min

Maliny i kawa to niebywale udane połączenie. Taki deser znika w kilka chwil, nie wierzycie? przekonajcie się sami :)

  • 25 min

Składniki:

  • maliny 250g,
    cukier do smaku
    2 podłużne biszkopty + 2 do dekoracji,
    rum 2 łyżki,
    kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka,
    wrzątek 1 łyżka,
    śmietana kremówka 200g,
    cukier puder 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Kawy

Deser malinowo-kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny (150g) płuczemy, umieszczamy je w rondelku, dodajemy rum i cukier do smaku. Całość smażymy do momentu aż większość wody wyparuję, a masa przybierze konsystencje konfitury, studzimy. 2 biszkopty kruszymy. Układamy je na dnie dwóch naczynek. Na biszkopty wykładamy masę malinową. Na masie malinowej układamy świeże maliny (100g). Zostawiamy kilka malin do dekoracji. Kawę zaparzamy w 1 łyżce wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Kolejno wlewamy kawę i całość dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do szprycy i wyciskamy do naczynek. Deser dekorujemy świeżymi malinami i biszkoptem lub bezą. Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować