Deser malina z mango pod puszystą pianką

0 (0 ocen)

Pyszny deser owocowy gotowy w kilka minut. Mała rzecz, a cieszy podniebienie.

Składniki:

  • 200 ml śmietanki minimum 30%
    ziarna z laski wanilii
    cukier puder

    450 g malin, mogą być mrożone
    łyżka miodu
    plasterek imbiru

    duże mango około 300 g

    maliny i karambola do ozdoby

Deser malina z mango pod puszystą pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę z dodatkiem ziaren wanilii ubijamy na sztywną pianę dosładzamy do smaku cukrem pudrem.

    Mango miksujemy na gładką masę.

    Maliny miksujemy z dodatkiem miodu i imbiru.

    W pucharkach, kieliszkach lub słoiczkach układamy warstwę musu z mango, następnie warstwę malinową i na wierzch bitą śmietanę. Wszystkie porcje ozdabiamy malinami i plasterkami karamboli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy