Deser lodowo-ciasteczkowy

4.5 (161 ocen)

To pyszna lodowa przekąska.

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 puszka mleka kokosowego ( 400 ml),
    - 250 ml śmietanki 30%,
    - 100 g kokosu,
    - 1 szklanka mleka,
    - 1-2 łyżki alkoholu,
    - Cukier do smaku (4 -5 pełne łyżek),
    - Dowolne ciastka czekoladowe (np. herbatniki, łakotki)
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Deser lodowo-ciasteczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko należy zagotować z cukrem. Go gotującego wsypujemy kokos i chwilkę razem gotujemy. Studzimy.
    Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy mleko kokosowe, a w dalszej kolejności przestudzony, sparzony kokos. Ewentualnie masę dosładzamy cukrem pudrem. Dokładamy alkohol.

    Całość mieszamy delikatnie i wstawiamy do zamrażalnika. Należy kontrolować stopień zamrożenia lodów. Po około godzinie zamrażania, gdy konsystencja staje się bardziej zwarta lodami przekładamy ciastka. Przełożone ciastka ponownie wkładamy do zamrażalnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować