Szybki, letni deser z owocami lasu, serkiem i karmelizowanymi pestkami dyni z pewnością zasmakuje nie tylko łasuchom. Dzięki owocom i serkowi zawiera witaminy, białko i przeciwutleniacze.
15 min
Składniki:
(na 2 desery)
maliny
jagody
jeżyny
około 12 okrągłych biszkoptów
350g serka waniliowego
2 łyżki miodu
3 łyżki pestek dyni
listki i kwiaty mięty do dekoracji
Deser leśniczego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miód rozgrzewamy na małej patelni i dosypujemy pestki dyni. Karmelizujemy przez kilka minut.
Na dno wysokich szklanek układamy maliny, jeżyny i jagody. Przykrywamy 3 biszkoptami oraz ¼ serka. Powtarzamy warstwy owoce-biszkopt-serek. Wierzch posypujemy owocami i karmelizowanymi pestkami dyni. Dekorujemy listkiem i/lub kwiatem mięty.
Komentarze