Deser leśniczego

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki, letni deser z owocami lasu, serkiem i karmelizowanymi pestkami dyni z pewnością zasmakuje nie tylko łasuchom. Dzięki owocom i serkowi zawiera witaminy, białko i przeciwutleniacze.

  • 15 min

Składniki:

  • (na 2 desery)
    maliny
    jagody
    jeżyny
    około 12 okrągłych biszkoptów
    350g serka waniliowego
    2 łyżki miodu
    3 łyżki pestek dyni
    listki i kwiaty mięty do dekoracji

Deser leśniczego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser leśniczego 1. Miód rozgrzewamy na małej patelni i dosypujemy pestki dyni. Karmelizujemy przez kilka minut.
    Na dno wysokich szklanek układamy maliny, jeżyny i jagody. Przykrywamy 3 biszkoptami oraz ¼ serka. Powtarzamy warstwy owoce-biszkopt-serek. Wierzch posypujemy owocami i karmelizowanymi pestkami dyni. Dekorujemy listkiem i/lub kwiatem mięty.

Komentarze

Podobne przepisy