Deser z mascarpone z jagodami

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten pyszny deser ładnie się prezentuje, dlatego jest idealny na domowe przyjęcia.

Składniki:

  • ● 30 dag jagód
    ● 25 dag serka mascarpone
    ● 1,5 szkl. gęstej śmietany 36-proc.
    ● 1/2 szkl. cukru pudru
    ● 8 okrągłych biszkoptów
    ● garść porzeczek lub innych owoców
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Deser z mascarpone z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody przebieramy, myjemy dokładnie pod bieżącą wodą, a następnie starannie osuszamy. Przekładamy do miseczki i miksujemy na gładką masę.
  • 2. Serek mascarpone miksujemy w osobnym naczyniu z 1 szklanką śmietany i połową cukru pudru. Dodajemy mus jagodowy, miksujemy jeszcze 2-3 minuty. Krem rozkładamy do 4 pucharków. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, aby masa mocno się schłodziła.
  • 3. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno. Wsypujemy resztę cukru i jeszcze chwilę ubijamy. Pucharki wyjmujemy z lodówki, do każdego wkładamy po dwa biszkopty. Dekorujemy śmietaną i owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować