Deser kokosowy z truskawkami

4.5 (172 ocen)

Truskawki i kokos to para idealna. Efekt końcowy jest rewelacyjny.

Składniki:

  • 350 g mascarpone
    300 g mleczka kokosowego
    2 łyżki spirytusu
    4 łyżki cukru pudru
    4 płaskie łyżeczki żelatyny
    60 ml gorącej wody
    1 galaretka truskawkowa
    350 ml wrzątku
    truskawki
    kokos do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser kokosowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mascarpone, mleczko kokosowe, cukier puder i spirytus zmiksować na jednolity krem. Wlać rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować. Krem rozlać do szklanek i odłożyć do stężenia. Przygotować galaretkę w 350 ml wrzątku i odłożyć do schłodzenia. Na kremie ułożyć pokrojone truskawki zalać zimną galaretką i odłożyć najlepiej na całą noc do lodówki. Przed podaniem deser posypać kokosem i udekorować truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować