Deser kokosowy z owocami mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Przygotuj formę do pieczenia deseru9 natłuść masłem lub oejem
2. Rozgrzej piec do 180*C
3. Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę
4. Jajka rozbełtaj jak na omlet
5. Miąższ mango rozmiksuj blenderem na gładką masę
6. Wiórki kokosowe wymieszaj z mąką
7. Do utartego masła dodaj stale mieszając jajka i mąkę z kokosem, następnie mus z mango i sok z cytryny
8. Ciasto wylej do formy i wstaw do nagrzanego pieca
9. Ciasto piecz w piecu do suchego patyczka ( ok. 25-30 minut) – ciasto po upieczeniu powinno mieć złoty kolor
10. Pozostaw w formie do wystudzenia
11. Po wystudzeniu posyp deser cukrem pudrem
Komentarze