Deser galaretkowo-jogurtowy z musli

0 (0 ocen)

Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobienia, nie licząc czasu tężenia galaretki.

Składniki:

  • Składniki (3-4 porcje)
    1 galaretka
    400ml jogurtu greckiego
    3-4 łyżki cukru pudru
    6-8 łyżek musli

Deser galaretkowo-jogurtowy z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (używając ¾ porcji wody podanej na opakowaniu), wylewamy na płaską powierzchnię i zostawiamy do całkowitego stężenia. Gdy zastygnie galaretkę kroimy w kostkę.
    Jogurt dokładnie mieszamy z cukrem pudrem.
    Na dno pucharków wsypujemy musli, następnie jogurt i pokrojoną galaretkę. Podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy