Deser Claudii

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pomysł na niebanalny, kolorowy deser.

  • 45 min

Składniki:

  • NA DWA DESERKI:

    1 opakowanie galaretki agrestowej
    1 opakowanie serka homogenizowanego
    Płatki czekoladowe

    Owoce:
    Ananas
    Jabłko
    Brzoskwinia

    Dekoracja:
    Batonik czekoladowy (Milky Way Ameo)
    Beza
    Kolorowa posypka
    Pisak spożywczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser claudii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PONIŻEJ ZNAJDUJE SIĘ PRZEPIS NA JEDEN DESEREK. POSTĘPUJ TAK SAMO X2 - z podanych składników można przygotować dwa desery :)

    Przyrządź galaretkę według przepisu na opakowaniu. Odlej 3/4 szklanki. Resztę galaretki wlej do wysokiej szklanki i odstaw do zamrażalnika (ustaw pochyło, by galaretka stężała tak jak na obrazku).
  • 2. 0,5 szklanki pozostałej galaretki zmiksuj z serkiem. Połowę wymieszaj z płatkami czekoladowymi. Drugą połowę wlej do stężałej już galaretki i schłódź.
  • 3. Owoce pokrój w kostkę. Część z nich wyłóż do szklanki. Na owoce nałóż pozostałą część masy z czekoladą. Na to wyłóż pozostałe owoce i zalej je z pozostałą samą galaretką (1/4 szklanki).
  • 4. Gdy galaretka jeszcze nie stężała, włóż na wierzch pojedynczy batonik. Odstaw do zastygnięcia. W tym czasie możesz udekorować bezę. Obrysuj jej brzegi pisakiem, a następnie zanurz w posypce, by drobinki przyczepiły się do brzegów. Gotową bezę połóż na gotowy już deser. Smacznego!

Porady

Pisak spożywczy możesz zastąpić np. lukrem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować