1.PONIŻEJ ZNAJDUJE SIĘ PRZEPIS NA JEDEN DESEREK. POSTĘPUJ TAK SAMO X2 - z podanych składników można przygotować dwa desery :)
Przyrządź galaretkę według przepisu na opakowaniu. Odlej 3/4 szklanki. Resztę galaretki wlej do wysokiej szklanki i odstaw do zamrażalnika (ustaw pochyło, by galaretka stężała tak jak na obrazku).
2.0,5 szklanki pozostałej galaretki zmiksuj z serkiem. Połowę wymieszaj z płatkami czekoladowymi. Drugą połowę wlej do stężałej już galaretki i schłódź.
3.Owoce pokrój w kostkę. Część z nich wyłóż do szklanki. Na owoce nałóż pozostałą część masy z czekoladą. Na to wyłóż pozostałe owoce i zalej je z pozostałą samą galaretką (1/4 szklanki).
4.Gdy galaretka jeszcze nie stężała, włóż na wierzch pojedynczy batonik. Odstaw do zastygnięcia. W tym czasie możesz udekorować bezę. Obrysuj jej brzegi pisakiem, a następnie zanurz w posypce, by drobinki przyczepiły się do brzegów. Gotową bezę połóż na gotowy już deser. Smacznego!
Komentarze