Deser capucino

0 (0 ocen)

  • 50 min

Nie tylko dla miłośników capucino

  • 50 min

Składniki:

  • 1 galaretka pomarańczowa
    1 galaretka cytrynowa
    śmietana kremówka 400 ml
    3 łyżeczki żelatyny
    1 pomarańcza
    brzoskwinie z puszki
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki kawy capucino

Deser capucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą z galaretek rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody i zastudzić. Pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać i podzielić na części. Jeśli będą zbyt duże przekroić na pół. Kilka brzoskwiń z puszki osączyć i pokroić w ćwiartki. Galaretki i owoce włożyć do pucharków. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody i przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i kawą. Dodać tężejącą żelatynę. Wyłożyć na owoce. Udekorować według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy