Deser budyniowo- smietanowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bardzo smaczny

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 budyń o smaku krówki
    Kawałek dowolnej babki lub murzynka, pokroić na plastry
    400 ml smietany kremówki 30%, zimnej
    1 łyżeczka mleka w proszku, można pominąć
    2-3 łyżki cukru pudru
    Ew osączone ,drylowane wisnie
    Ulubiony likier w wersji dla dorosłych lub wisniówka

    DEKORACJA:
    gotowe kwiatki jadalne
    posypka kolorowa
    serduszka z czekolady
    kuleczki kolorowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser budyniowo- smietanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser  budyniowo- smietanowy 1. Budyń o smaku Krówki ugotować na mleku wg przepisu na opakowaniu.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem i mlekiem w proszku, wówczas smietana długo utrzymuje się po ubiciu.

    Na dno naczynia szklanego ułożyć plastry ciasta, ew je skropić likierem lub wisniówką
    Wyłożyć porcję ciepłego budyniu i znów ciasto oraz ew. osączone wisnie drylowane.
    Wystudzić.
    Na wierzch wyłożyć bitą smietanę i udekorować.
    Ja udekorowałam gotowymi jadalnymi kwiatkami, serduszkami z czekolady , kolorowymi kuleczkami i posypką.
    schłodzić.

Porady

Zdarza się czasami tak, że zostaje nam trochę ciasta, wtedy nie wyrzucam, tylko zamrażam a potem wykorzystuję do tego typu deserów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować