Lekki deser owocowo- biszkoptowy

0 (0 ocen)

Jego smak zadowoli miłośników słodkości.

Składniki:

  • Składniki na 2-3 porcje ( w zależności od wielkości pucharków ):
    - 5-6 owoców kiwi,
    - Około 12 biszkopcików,
    - 1 szklanka kremówki 36%,
    - 2,5 łyżki mleka w proszku,
    - Cukier puder do smaku (około 2 łyżki),
    - Rodzynki do dekoracji

Lekki deser owocowo- biszkoptowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce obrać ze skórki, pokroić w plasterki i zmiksować. Ewentualnie posłodzić wg uznania (jeśli są słodkie owoce, nie trzeba słodzić). Tak przygotowane kiwi przelewany do pucharków. Na musie owocowym układamy po 6 biszkopcików. Całość przykrywamy ubitą śmietanką i posypujemy rodzynkami.

    Śmietanka:
    Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dokładamy mleko w proszku i cukier puder do smaku. Śmietankę przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy na biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy