Składniki na 2-3 porcje ( w zależności od wielkości pucharków ):
- 5-6 owoców kiwi,
- Około 12 biszkopcików,
- 1 szklanka kremówki 36%,
- 2,5 łyżki mleka w proszku,
- Cukier puder do smaku (około 2 łyżki),
- Rodzynki do dekoracji
Lekki deser owocowo- biszkoptowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce obrać ze skórki, pokroić w plasterki i zmiksować. Ewentualnie posłodzić wg uznania (jeśli są słodkie owoce, nie trzeba słodzić). Tak przygotowane kiwi przelewany do pucharków. Na musie owocowym układamy po 6 biszkopcików. Całość przykrywamy ubitą śmietanką i posypujemy rodzynkami.
Śmietanka:
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dokładamy mleko w proszku i cukier puder do smaku. Śmietankę przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy na biszkopty
Komentarze