Delikatny serniczek

3 (1 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny,lekki ,mój pomysł na serniczek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ser:
    1 kg białego sera ( gotowego w wiadereczku)
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    15 dag masła lub margaryny
    2 budynie w proszku
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    dodatkowo:
    śmietana kremówka 30 % ( 1 szklanka )
    cukier puder do smaku
    1 łyżka żelatyny
    2 dowolne galaretki
    pół białej czekolady ( 5 dag )
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Serniki Desery Galaretki

Delikatny serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę,dodać budynie w proszku ,proszek do pieczenia i ser,dokładnie utrzeć.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej.
  • 2. Masę serową przełożyć do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około godzinę w temperaturze 170 stopni.Upieczony sernik wystudzić.
  • 3. Galaretki rozpuścić każdą osobno w szklance gorącej wody,odstawić do stężenia.Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę.
  • 4. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i odstawić do wystudzenia.
  • 5. Śmietanę ubić z cukrem do smaku,dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.Na koniec delikatnie wmieszać pokrojone galaretki.
  • 6. Na wystudzony sernik wyłożyć ubitą śmietanę z galaretkami.Placek włożyć do lodówki do stężenia.
  • 7. Przed podaniem posypać startą białą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować