DELIKATNY SCHABIK W MLEKU

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne, dietetyczne i bardzo smaczne

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab bez kości: 1 kilogram
    - mleko: 2 szklanki
    - woda: 2 szklanki
    - Liscie laurowe: 3 sztuki
    - ziele angielskie: 8 sztuk
    - jagody jałowca: 8 sztuk
    - sól: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Delikatny schabik w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • DELIKATNY SCHABIK W MLEKU 1. Schab zalewamy wodą z mlekiem. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, jagody jałowca i sól. Gotujemy 1 godz i 20 min. pod przykryciem na bardzo małym ogniu.
  • DELIKATNY SCHABIK W MLEKU 2. Wyłączamy gaz i pozostawimy na chwilę, aby mięso doszło. Wyjmujemy i kroimy w plastry. Ja proponuję podać z fasolką szparagową, ziemniakami z koperkiem i sosem z pomidorów doprawionych solą, czosnkiem i bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować