Delikatny filet z kurczaka

5 (172 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Delikatny filet z kurczaka w majonezowo-musztardowej marynacie,polecam jako dodatek do młodych ziemniaczków.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 cebule dymki
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy
    8 dag sera żółtego wędzonego
    sól morska do smaku
    pieprz czarny z młynka do smaku
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez Dodatki

Delikatny filet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W marynacie 1. Fileta z kurczaka umyć osuszyć ręcznikiem papierowym podzielić wzdłuż na 4 porcje,nie rozbijać,oprószyć solą i pieprzem z każdej strony.
    Majonez wymieszać z musztardą posmarować z każdej strony mięso,ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zostawić na 1 godzinę w lodówce,cebulę dymkę posiekać-szczypior osobno,i posypać wiórkami cebuli wierzch mięsa.Zamknąć naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec około 45 minut.Na 10 minut przed końcem pieczenia,zdjąć pokrywę posypać serem i piec do zrumienienia.Przed podaniem posypać szczypiorem z dymki.

Porady

Zamiast sera wędzonego można użyć zwykłej goudy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Filet z kurczaka Mięso Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować