Delikatne szaszłyki z łososia

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Delikatne mięsko łososia w przyprawach i skórce z limonki

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - Filet z łososia: 1 sztuka
    - cebulka (malutka): 4 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - limonka: 0.5 sztuki

Delikatne szaszłyki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia kroimy w kwadratowe kawałki. Przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z limonki oraz dodajemy startą skórkę, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 1 h do zamarynowania.
  • 2. Cebulkę kroimy na połówki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian 2 kawałki łososia i 1 cebulkę.
  • 3. Grillujemy na złoto !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy