Delikatne placki ogórkowe

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

Przepis powstał po tym, jak została mi część tartych ogórków po przygotowywaniu domowych przetworów. Nie lubię marnowania jedzenia, szczególnie, że swoje własne ogórki są na wagę złota!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 szklanka startego świeżego ogórka
    ½ łyżeczki soli
    1 szklanka mąki żytniej razowej
    ½ szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
    Pieprz staropolski
    Koperek
    Olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Placki

Delikatne placki ogórkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki posól, poczekaj 5 minut i odlej wodę.
  • 2. Dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj.
  • 3. Smaż do momentu, aż uzyskają lekko brązowy kolor. Można podawać ze śmietaną lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka żytnia Ogórek Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować