Ciasto Delicjowiec

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto dla tych co lubią delicje i nie tylko

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    1 niepełna szklanka cukru
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka mąki

    Krem:
    2 budynie waniliowe
    3 szklanki mleka
    kostka margaryny
    2 galaretki cytrynowe
    puszka brzoskwiń

    Dodatkowo:
    2 galaretki truskawkowe
    opakowanie delicji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto delicjowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka, następnie dodajemy proszek do pieczenia i mąkę delikatnie mieszając. pieczemy 30 minut w temp 180° C lub do tzw. suchego patyczka.
  • 2. Budynie gotujemy w trzech szklankach mleka odstawić do ochłodzenia. W osobnej misce miksujemy miękka margarynę dodając po łyżce budyniu.
  • 3. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w szklance wody, gdy ostygnie wlewamy do budyniu i czekamy aż masa zacznie tężeć. Na koniec dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę.
  • 4. Masę wlewamy na zimny biszkopt. Układamy delicje, wszystko zalewamy tężącymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonych w trzech szklankach wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.84 (623 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować