1.Białka ubić dodając porcjami cukier i po jednym żółtku. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. NA końcu wlać ocet i przelać ciasto na blachę o wym. 26x38 cm i piec 45 min. w temp.180'C.
Na mleku ugotować budynie wymieszane z mąka i cukrem waniliowym i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem kryształem, dodając porcjami zimny budyń. Galaretki zrobić wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i odstawić w chłodne miejsce do stężenia Kawę wymieszać z alkoholem.
Na spód blachy ułożyć połowę biszkoptu czekoladowego, na to połowę masy budyniowej, na masę układać delicje nasączane kawą z alkoholem, zalać tężejącą galaretką, wyłożyć resztę masy, przykryć pozostawionym biszkoptem, całość można polać polewą czekoladową i odstawić w chłodne miejsce na min 2-3 godz.
Komentarze