Dekoracja z masy cukrowej z pianek Marshmallows

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybka i łatwa.

  • 60 min

Składniki:

  • pianki Marshmallows (białe) 20 dag
    woda 3 łyżki
    cukier puder ok. 10 dag
    posypka do ciast (w tym wypadku czerwona)

Dekoracja z masy cukrowej z pianek marshmallows - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Topienie pianek. 1. Pianki z dodatkiem wody rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać połowę cukru, dokładnie połączyć (można barwić barwnikami spożywczymi).
  • Wyrabianie masy cukrowej. 2. Stolnicę wysypać cukrem, wałkować masę.
  • Wykrawanie kart z masy cukrowej. 3. Wykrawać pożądane kształty.
  • Dekorowanie karty z masy cukrowej posypką do ciast. 4. Dekorować, używając posypki do ciast. By mieć pewność, że dekor się przyklei, masę delikatnie posmarować wodą.)
  • Kształtowanie literek z masy cukrowej. 5. Lub robić wałeczki, i kształtować np. literki. Pozostałą masę przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Po delikatnym podgrzaniu używać ponownie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy