Powiem Wam szczerze, że jeszcze nigdy nie zrobiłam tak pysznego, rozpływającego się w ustach sernika... zniknął w ciągu kilku godzin, nawet młodym smakował :)
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
SKłADNIKI GłóWNE:
- ser waniliowy Vitello z Biedronki: 60 dekagramów
- jajka: 3 sztuki
- cukier: 0.75 szklanki
- masło: 10 dekagramów
- śmietana 36%: 3 łyżki
- mąka ziemniaczana: 2 łyżki
- czekoladowe płatki Wawel: 1 opakowanie
- mandarynki w puszce: 2 opakowania
DEKORACJA:
- kuwertura czekoladowa z Lidla: 1 opakowanie
- złote i srebrne kuleczki dekoracyjne: 4 łyżki
Dekadencki sernik z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na jej dnie ułożyć rozdrobnione ciasteczka.
Jajka utrzeć z cukrem na białą puszystą masę, wciąż ucierając dodawać po kolei ser, śmietanę, miękkie masło, cukier waniliowy (jeżeli nie używacie sera waniliowego), mąkę. Skończyć ubijanie mikserem, włożyć odsączone z zalewy mandarynki i delikatnie wymieszać łyżką. Masę wlać delikatnie do tortownicy uważając, żeby nie zniszczyć warstwy ciasteczek.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni przez 75 minut, ostudzić w otwartym piekarniku.
2.Po ostudzeniu udekorować rozpuszczoną czekoladą i kuleczkami.
Komentarze