De volaille z topionym serem

4.49 (171 ocen)

Przepis mam od mojej byłej szefowej kuchni. De volaille są świetną przekąską na impreze ale też nadają się na zwykły niedzielny obiad

Składniki:

  • Pierś z kurczaka podwójna
    Serek topiony (baton)
    Mrożone lub świeże liście pietruszki
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
    olej
    sól, pieprz, przyprawa do mięsa, papryka słodka w proszku
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski

De volaille z topionym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy na cienkie płaty. Każdy płat przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i przyprawą do mięsa. Serek topiony kroimy na pasy ok 2cm x 2cm a długość wymierzamy tak aby po zawinięciu w płat piersi serek nie wystawał. Na głębokim talerzu roztrzepujemy dokładnie jajka do których dosypujemy listki pietruszki i odrobinę soli. Zawinięte piersi najpierw obtaczamy mąką, potem maczamy w jajku i na koniec w bułce tartej. Wrzucamy do frytkownicy, gdzie mamy rozgrzany olej do 180 stopni. Kiedy De volaille będa miały ciemnozłoty kolor możemy już wyjąć

Porady

Na patelni smaży się je łatwiej ale dłużej natomiast we frytkownicy musimy częściej ich doglądać aby się nie spiekły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować