De volaille w orzechach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sznycle z piersi z indyka rozbijamy delikatnie tłuczkiem (robiłam to przez woreczek foliowy), posypujemy solą i pieprzem z każdej strony i odstawiamy. Buraczki gotujemy w skórce do miękkości (dodajemy do gotowania łyżkę soli). Orzechy mielimy w rozdrabniaczu i dodajemy do nich łyżkę mąki (żeby były sypkie, od tłuszczu w nich zawartego skleją się po rozdrobnieniu).
2.Ugotowane buraczki (sprawdzamy widelcem czy są miękkie, małe gotują się ok. pół godziny) obieramy.
3.Na każdym sznyclu układamy po kawałku sera pleśniowego i po gałązce natki pietruszki. Zawijamy i spinamy wykałaczką. Panierujemy najpierw w mące, potem roztrzepanym jajku a na końcu w zmielonych orzechach. Smażymy na oleju na małym ogniu (orzechy szybko brązowieją).
Czosnek obieramy, siekamy drobno razem z rozmarynem. Wrzucamy na masło i chwilę podgrzewamy aż uwolni się zapach. Następnie na to masło wrzucamy buraczki (większe kroimy na ćwiartki) i chwilę podsmażamy. Solimy na patelni.
Na talerzu układamy podsmażone buraczki i kotleciki.
Komentarze