De volaille z kurczaka z serem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis jest ogólnie znany każdemu, ale ja znalazłam sposób dla leniuszków którzy mają ochotę na De volaille a nie mają piersi z indyka w pobliżu ... dzięki temu potrawa jest bardzo smaczna, soczysta, mięsko kruche aż rozpływa się w ustach, łatwo się formuje i nic się nie wylewa i nie przypala

  • 60 min

Składniki:

  • - pierś kurczaka
    - świeża lub mrożona pietruszka
    - masło
    - dowolny ser (według upodobań)
    - vegeta
    - sól
    - pieprz
    - 2 jajka
    - mąka pszenna
    - bułka tarta
    - olej dosmażenia (polecam Olivier)

De volaille z kurczaka z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę i mielimy np. blenderem na gładką masę, doprawiamy vegetą, pieprzem i solą.
    Dokładnie mieszamy.
    Następnie na ręce formujemy z nich coś jak "placki" w środek wkładamy kawałeczek masła, sera, i posypujemy pietruszką. Formujemy okrągłe lub podłużne "kotleciki". Potem każdy obtaczamy najpierw w mace, potem rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
    Tak przygotowane kotleciki smażymy w oleju.

    Smacznego

Porady

Podajemy najlepiej z tłuczonymi ziemniaczkami i suróweczką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy