De volaille

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam wyjątkowe de volaille

  • 60 min

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    3 łyżki masła extra
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    2 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

De volaille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0gsnsrw 1. Piersi pokroić wzdłuż na placki. Wałkiem do mięsa rozwałkować.
  • image-134ldcr 2. Masło rozetrzeć ze szczypta soli, uformować wałeczki, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 15min.
  • image-12gq8m4 3. Gotowe placki posypać solą i pieprzem.
  • image-1305m65 4. Na każdy płat położyć wałek z masła, zawinąć w rulon.
  • image-16ifn6l 5. W osobnych talerzach umieścić: mąkę, bułkę tartą , roztrzepane jajko.
  • image-03c4qqq 6. Roladki obtaczać najpierw w mące, jajku a na końcu w bułce. Ułożyć na talerz i wstawić do lodówki na około 1 godz.
  • image-270h3q0 7. Na patelni rozgrzać olej , smażyć roladki na złoty kolor Podawać z ziemniakami i surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować