De'volaille inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka dzielimy na 4 plastry, rozbijamy je tłuczkiem pod przezroczystą folią i dokładnie nacieramy solą i pieprzem z każdej strony.
2.Masło dokładnie ucieramy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz posiekanym koperkiem. Formujemy 4 prostokąty (tak żeby zostały dokładnie zawinięte przez pierś z kurczaka).
3.Masło owijamy w pierś z kurczaka (dokładnie, żeby nie wystawało, jeżeli jest taka potrzeba możemy użyć wykałaczki), następnie powstałe de'volaile maczamy w roztrzepanym jajku, panierujemy w bułce wymieszanej ze słodką papryką, później znów jajko i znów bułka.
4.Mięso smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju, na średnim ogniu, po 7 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy od razu po usmażeniu. Smacznego!
Komentarze