gulasz z serduszek i żołądków

4.48 (188 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Podroby bardzo często są niedoceniane przez gospodynie domowe, jednak ich przyrządzenie jest bardzo proste. Idealne dla osób dbające o linie gdyż nie są tłuste, i zazwyczaj podawane po ugotowaniu. Danie które przedstawiam jest bardzo proste i bardzo smakuje zwłaszcza dzieciom.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Do jego wykonania potrzebujemy:
    300 g żołądków drobiowych
    300 g serduszek
    500 g cebuli
    2 opakowania słodkiej papryki
    kostka rosołowa
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z serduszek i żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek proszę umyć mięsko, włożyć do garnka, zalać wodą i gotowac przez godzinę, następnie wylać wywar i ponownie zalać wodą -gotować jeszcze przez 30 min. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić ją w piórka podsmażyć na złoty kolor i dodać 1 opakowanie czerwonej papryki, wszystko podsmażyć. Odcedzić gotowane mięsko, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do cebuli. Wszystko zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową, doprawiamy solą, pieprzem i drugim opakowaniem czerwonej papryki. Odparowujemy nadmiar wody, podajemy z ziemniakami pure lub z kasza. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować