Danie z mięsa i warzyw z rosołu z nutą indyjską

0 (0 ocen)

Przepyszny sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu, a dodatek cynamonu, kardamonu, imbiru i chilli nadaje temu daniu indyjskiego smaku.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    mięso z rosołu
    warzywa z rosołu
    1 cebula
    1 mały koncentrat pomidorowy
    3/4 szkl wody
    4 goździki
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki kardamonu
    1/2 łyżeczka imbiru
    1/2 łyżeczki chilii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Danie z mięsa i warzyw z rosołu z nutą indyjską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z rosołu oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa z rosołu pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, a następnie zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Do zeszklonej cebuli dodać goździki, cynamon, kardamon, imbir oraz chilli i wszystko razem podsmażać kilka minut, aby przyprawy uwolniły swój aromat. Następnie dodać mięso oraz warzywa i wszystko razem smażyć 5 min. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz wodę, wymieszać i dusić na małym ogniu 10 min.
  • 2. W tym czasie ugotować ryż w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
  • 3. Porcję ryżu wyłożyć na talerz i polać przygotowanym sosem mięsno-warzywnym z nutą indyjską.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować