Gorąco polecam MEGA-ZDROWE, lekkostrawne i ekonomiczne danie z jabłek i kaszy, które w wersji bogatej jadam na śniadanie, a w wersji podstawowej daję mojemu półrocznemu szkrabowi na deser.
4.5 (199 ocen)
Porady
Danie to jest super-zdrowe, gdyż zawarte w nim składniki dostarczają nam: - kasze – energii, wapnia, mikroelementów, potasu, żelaza, białka, witamin gł. z gr. B i błonnika, (kasza gryczana, bezglutenowa, rozgrzewa i wypełnia jelita, zawiera dużo białka, węglowodanów i składników mineralnych; kasza orkiszowa, energetyczna i rozgrzewająca : kasza jaglana jest zasadowa, bezglutenowa, to bomba witaminowa; kasza jęczmienna ma dużo błonnika, ma działanie lekko schładzające, usuwa zaparcia) - jabłka – łatwo przyswajalne cukry, witaminy, błonnik, (jabłka ułatwiają trawienie, chronią przed zaparciami etc.), - pestki dyni –witaminy z grupy B, mikroelementy , błonnik, antyoksydanty (pestki dyni m.in. chronią przed pasożytami, wzmacniają naczynia krwionośne etc.), - pestki słonecznika – witamina E, witaminy z grupy B, mikroelementy , błonnik, magnez etc.(poprawiają wygląd skóry, są świetne dla serca i układu krążenia, są źródłem białka, tłuszczów: głównie wielo- i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych etc.), - siemię lniane (nie należy kupować zmielonego, tylko ziarna i zmielić je samemu, inaczej będzie to niewiele warta posypka) –pozwala uniknąć wzdęć i zachować płaski brzuch, szybko „popycha” niestrawione resztki… - olej z pestek dyni –ma nieocenione właściwości odżywcze, o których możnaby napisać całą książkę; jest smaczny, zdrowy i pozwala zachować młodość i witalność.
Komentarze