Kluski śląskie z filetem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zetrzyj główkę kapusty (można ją sparzyć), 3 marchewki i jedno jabłko, następnie dodaj 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, szczyptę kwasku cytrynowego, oraz sos sałatkowy grecki.
2.Ostruż i ugotuj ziemniaki, pozostaw do wystygnięcia. Następnie dodaj do nich mąkę ziemniaczaną i 3 jajka. Formuj małe kulki i wrzucaj na gotującą się wodę. Gotuj około 7 minut
3.Wypłucz podwójnego fileta z kurczaka, następnie pokrój na małe części posól i popieprz. Ubijaj małe mięska. W trzech oddzielnych pojemnikach dodaj kolejno: mąkę, jajko z przyprawą do kurczaka, płatki kukurydziane.W takiej samej kolejności panieruj i smaż na patelni w oleju ;)
Komentarze