czosnkowe skrzydełka z pieca

5 (156 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Dobrze przyprawione, aromatyczne skrzydełka w chrupiącej skórce. Podaję je z frytkami i surówką z białej kapusty. Robi się je dość szybko, wystarczy wcześniej je przygotować a potem tylko wstawić do piekarnika, praktycznie robią się same.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    łyżeczka słodkiej papryki
    3 ząbki czosnku
    łyżka czosnku granulowanego
    łyżeczka tymianku
    pieprz grubo mielony
    1/2 łyżeczki płatków chilli
    sól według uznania
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czosnkowe skrzydełka z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skrzydełka z pieca 1. Skrzydełka opłukać. Usunąć z nich końcówki (trzecią najmniejszą cześć). Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z olejem, dodać resztę przypraw i wymieszać. Natrzeć mięso i umieścić na blaszce do pieczenia. Można upiec od razu ale najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować