Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na niedzielny, świąteczny obiad.

Składniki:

  • 1kg pieczeni wieprzowej
    2-3 ząbki czosnku
    Ok 10 dag sera żółtego
    Kilka gałązek zielonej pietruszki
    Musztarda
    5-6 pieczarek
    1 cebula
    Tłuszcz do smażenia
    2 łyżeczki mąki pszennej
    1 łyżeczka śmietany 18%
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Czosnkowe roladki z pieczeni z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbita pieczeń 1. Pieczeń pokroić w plastry o grubości 1cm w poprzek włókien. Rozbić za pomocą tłuczka do mięsa. Każdy płat posmarować musztardą, osolić i posypać pieprzem. Na wierzch ułożyć starty ser żółty na tarce o drobnych oczkach, drobno posiekana zieloną natkę pietruszki i odrobinę czosnku przeciśniętego przez praskę czosnku.
  • roladki 2. Zwinąć roladki.
  • obsmażanie roladek 3. Każda roladkę posolić i ułożyć na rozgrzanym tłuszczu, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podlać wodą i dusić ok 1h do miękkości, od czasu do czasu w zależności od potrzeby podlewając wodą.
  • dodac pieczarki z cebulką 4. Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu. Dodać do mięsa.
  • sos 5. Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody, dodać śmietanę i kilka łyżek sosu spod mięsa w celu zahartowania, wlać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku.

Porady

W zalezności od potrzeby roladki można spiąć za pomocą wykałaczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować