Czosnkowe roladki drobiowe z camembertem i pietruszką

4.5 (191 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Do pewnych smaków trzeba dorosnąć- ja dorosłam do camemberta. Nie przepadam za nim na zimno, za to uwielbiam go roztopionego, na gorąco w roladkach drobiowych. Pietruszka i czosnek nadają im dodatkowego charakteru. Tak przygotowane roladki są idealne na sycący i pyszny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    -1 podwójny filet z kurczaka
    -1 krążek sera camembert lekkiego (120 g)
    -1 łyżeczka czosnku granulowanego
    -2 jaja
    -ok 6 łyżek bułki tartej
    -1/2 pęczka natki pietruszki
    -sól, pieprz ziołowy
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Czosnkowe roladki drobiowe z camembertem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Filet przedzielamy na pół, rozbijamy przez folię na plastry.
  • 2 2. Plastry mięsa z każdej strony nacieramy czosnkiem granulowanym, pieprzem ziołowym oraz solą.
  • 3 3. Ser camembert kroimy na 6 prostokątnych kawałków. Na plastrze mięsa układamy połowę pietruszki i 3 kawałki camemberta.
  • 4 4. Zwijamy roladkę, w razie potrzeby spinamy wykałaczkami. Maczamy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej, czynność powtarzamy (panierujemy podwójnie). Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy roladki i smażymy na wolnym ogniu po 8-9 minut z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować