Czosnkowe pieczarki portobello z kaszą jęczmienną

0 (0 ocen)

Soczyste plastry pieczarek z solidną dawką czosnku serwowane z kaszą jęczmienną i świeżą natką pietruszki.

Składniki:

  • 4 pieczarki portobello
    3 ząbki czosnku
    2 szczypty pieprzu
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól ziołowa do smaku
    1 łyżka oleju rzepakowego
    100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej

Czosnkowe pieczarki portobello z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czosnkowe pieczarki portobello z kaszą jęczmienną 1. Pieczarki kroimy w plastry i na oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy około 7 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki. Podajemy z kaszą jęczmienną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy