czosnkowe bułeczki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Prosty i tani sposób na kolację dla całej rodziny a zarazem zdrowy.

  • 15 min

Składniki:

  • - 5 bułek dużych
    - 5 plasterków żółtego sera
    - kostka masła
    - kilka ząbków czosnku
    - koperek

Czosnkowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło w miseczce utrzeć z przeciśniętym czosnkiem,dodać koperek i wymieszać.
  • 2. Bułkę przeciąć wzdłuż w 5 miejscach i posmarować w środku masłem.
    Do każdej bułki włożyć po plasterku sera.
  • 3. Bułki włożyć do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 15 minut.

Porady

Razem z serem do bułek można włożyć wędlinę. Czosnek w sezonie grypy uodparnia, masło które nam zostanie możemy użyć do smarowania kanapek.

Komentarze

Podobne przepisy