Czosnkowe bagietki

4.48 (165 ocen)

Pomysł na śniadanie

Składniki:

  • 1/2 bagietki
    1/2 kostki masła
    1/2 główki czosnku
    1/2 łyżki posiekanego koperku
    pieprz ziołowy
    sól
    kawałek wiejskiej kiełbasy
    4-5 pieczarek
    5 dkg sera żółtego
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Zapiekanki Przystawki

Czosnkowe bagietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed pieczeniem 1. Bagietkę pokroić w plastry. Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem, sola i koperkiem. Kromki bagietki posmarować z obu stron masłem i ułożyć na papierze do pieczenia. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć, ułożyć na bagietce. Na kromkach ułożyć plasterki kiełbasy i sera, posypać papryką i wstawić do piekarnika na 10 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło czosnkowe Bagietki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować