Czosnkowa surówka z kapusty pekińskiej

4.5 (152 ocen)

Banalnie prosta, szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej i marchewki. Jedna z moich ulubionych :) Najlepiej smakuje w towarzystwie drobiu.

Składniki:

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
    1 mała marchewka
    3-4 duże ząbki czosnku
    ok. 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
    pieprz do smaku
    sok z cytryny do smaku
    3-4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Czosnkowa surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać, przełożyć do miski. Wymieszać z przyprawą uniwersalną i odstawić na 15 minut. Lekko odcisnąć z nadmiaru soku.
  • 2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kapusty wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać majonez i wymieszać ponownie. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kapusta pekińska Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować