Czosnianka z pulpetami jagnięcymi i fondue

0 (0 ocen)

  • Łatwy

rozgrzewająca zupa

  • Łatwy

Składniki:


  • - ziemniaki: 300 gramów
    - bulion warzywny: 1 litr
    - czosnek: 10 gramów
    - mięta: 0.25 pęczka
    - jagnięina (mielona): 100 gramów
    - ser Favita: 1 opakowanie
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Czosnianka z pulpetami jagnięcymi i fondue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i tniemy w drobną kostkę. Zalewamy je bulionem dodajemy czosnek, mięte i gotujemy ok. 40 min. Zupę miksujemy do konsystencji kremu.
  • 2. Jagniecine mieszamy z favitą i jajkiem doprawiamy do smaku. Formujemy kulki i gotujemy w zupie ok. 10 min. Zupę posypujemy świeżą miętą i świeżo mielonym pieprzem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy