• Czosnek w oliwie

    Autor: Aurelia Klimek, Rybnik

  • Czosnek w oliwie to przystawka z kuchni orientalnej. Doskonale sprawdza się na wszelkich imprezach, także przy grillu.

  • Składniki

    ● 1 kg czosnku
    ● łyżka soli
    ● łyżka czarnuszki
    ● łyżka ziaren kolendry
    ● 3 łyżki ostrej mielonej papryki
    ● 1 l oliwy

  • Sposób przygotowania

    1.

    Czosnek obieramy i mieszamy z solą, czarnuszką, kolendrą i papryką. Zalewamy oliwą, przykrywamy i odstawiamy na 7 dni. Raz dziennie mieszamy.

    2.

    Czosnek przekładamy do wyparzonych słoików, zalewamy oliwą z marynaty i mocno zakręcamy. Nie pasteryzujemy. Przechowujemy w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    z_roznych_stron_swiata, kuchnia azjatycka
  • 0 komentarzy

Autor: Aurelia Klimek, Rybnik

RedakcjaPP 5899

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-25T15:55:21+02:00

86 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: ppws_07-2010

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »