1.Do miski wsypać mąkę, dodać drożdże , 2 łyżki cukru i 50 ml ciepłego mleka. Poczekać aż drożdże zaczną rosnąć
2.Jajka i żółtka utrzeć z resztą cukru. Do mąki z zaczynem dodać mieszaninę jajek i resztę składników. Wyrobić ciasto - ale by było twardsze niż zwykłe drożdżowe. Odstawić do wyrośnięcia
3.Ciasto delikatnie rozwałkować i przełożyć do małej tortownicy wysarowanej masłem - ciasto ma wystawać poza boki blaszki.
4.Ciasto smarujemy kremem czekoladowym. Banana obieramy i kroimy w plasterki , które następnie układamy na kremie. Odstające ciasto zwijamy.
5.Pieczemy w piekarniku 45-50 min w 180 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia.
Chłodne ciasto posypujemy cukrem pudrem
Komentarze