czerwony ryż

4.47 (195 ocen)

  • 25 min

Świetny dodatek do delikatnych mięs, na przykład kurczaka.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 woreczek ( 100 g) białego ryżu
    1,5 łyżki koncentratu pomidorowego ( 1 płaska i 0,5)
    2 - 3 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju lub oliwy
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    1/3 łyżeczki słodkiej papryki
    2 szczypty pieprzu cajeńskiego lub ostrej papryki
    sól
Wystaw ocenę:

4.47 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Czerwony ryż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy.
    W rondlu na 2 łyżkach oleju podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy koncentrat i przyprawy, zasmażamy wszystko przez około 1 minutę, wsypujemy ryż, mieszamy dokładnie, ewentualnie dosalamy i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować