Czerwony barszczyk

0 (0 ocen)

Barszczyk na wywarze z kości wieprzowych

Składniki:

  • 600 g buraki czerwone pokrojone w plastry,
    sól,
    kwasek cytrynowy,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    2 ząbki czosnek
    1 łyżeczka cukier,
    0,5 szt pietruszka
    1 szt marchew
    2 l woda,
    200 g kości od schabu,
    pieprz

Czerwony barszczyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kości umyć, zalać zimną wodą i ugotować, dodać przyprawy i ugotować
  • 2. Warzywa obrać, opłukać, dodać do wywaru z kości i ugotować.
  • 3. Buraki zalać wodą i ugotować na miękko.
  • 4. Po ugotowaniu zakwasić
  • 5. Oba wywary połączyć i przecedzić, doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, czosnkiem

Komentarze

Podobne przepisy