Czerwone przekąski naleśnikowe

5 (155 ocen)

  • 30 min

szybkie i proste danie na imprezę.

  • 30 min

Składniki:

  • Czerwone przekąski imprezowe
    Ciasto:
    Do sprawdzonego przepisu na ciasto naleśnikowe dodaj dwie łyżki barszczu czerwonego w proszku oraz łyżeczkę przyprawy do kurczaka lub curry. (na ok. 10 naleśników)

    Nadzienie:
    - udko z kurczaka lub pierś
    - przyprawa gyros
    - 1 cebula
    - kapusta pekińska
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Przystawki Przekąski

Czerwone przekąski naleśnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokrój i lekko podsmaż na patelni. Dodaj kawałki ugotowanego udka z kurczaka lub surowego filetu z piersi. Pod koniec smażenia wsyp przyprawę gyros.
  • 2. Liście kapusty umyj i oddziel od nich białe części.
  • 3. Na każdego naleśnika kładź w jednej linii kawałki sałaty, a na nią mięso. Następnie zwijaj ciasno w rulon i krój na 3cm krążki.
  • Czerwone przekąski 4. W każdy kąsek wbij wykałaczkę i układaj na tacy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować