danie wegetariańskie dobre na sezon pomidorowy, idealne na przyjęcie.
30 min
Składniki:
dla 6 osób, 6 dużych pomidorów szklanka ryżu, paczka warzyw na patelnie , ser feta , majeranek , sól pieprz curry , żółty ser masło,mała kostka bulionowa
Czerwone kapturki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.pomidory odciąć czubek , wydrążyć środek , ryż ugotować doprawić curry , warzywa wrzucić na patelnie do rozmrożenia , ser feta pokroić w kostki a żółty zetrzec na tarce.
2.naczynie zaroodporne wysmarować masłem . ryz wymeszac z warzywami i dużą ilościa przypraw
3.do wydrążonych pomidorów na dno włożyć ser żółty ,nadziać ryżem z warzywami , dodać kilka kostek fety posypać żółtym serem .przykryć kapturkiem z pomidora , ułożyć w naczyniu zapiec 20 minut
4.z gniazd pomidorowych i kostki bulionowej masła fety i przypraw ugotować sos którym polewać przygotowane pomidorki . Smacznego:)
Komentarze