Wyśmienity pomysł na szybki obiad z niewielu składników. Polecam!!
50 min
Składniki:
podwójny filet z kurczaka
czerwona papryka
0,5 małej cebulki
łyżeczka ostrej papryki
ok dwóch łyżeczek słodkiej papryki
dwie łyżeczki przyprawy do kurczaka
dwie łyżeczki mąki
dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego
Czerwona potrawka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet kroimy w średniej wielkości kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut.
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
Kurczaka smażymy na średnim ogniu, gdy się zetnie, wrzucamy paprykę i cebulkę, doprawiamy paprykami. Dusimy pod przykryciem kilka minut, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy kolejne kilka minut.
Mąkę rozrabiamy z kilkoma łyżkami wody, zagęszczamy miksturą naszą potrawę, dokładnie mieszając. Gdy zgęstnieje, zdejmujemy z ognia.
Porady
Potrawkę najlepiej podawać z ryżem lub drobnym makaronem.
Komentarze