Czerwona potrawka z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wyśmienity pomysł na szybki obiad z niewielu składników. Polecam!!

  • 50 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    czerwona papryka
    0,5 małej cebulki
    łyżeczka ostrej papryki
    ok dwóch łyżeczek słodkiej papryki
    dwie łyżeczki przyprawy do kurczaka
    dwie łyżeczki mąki
    dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego

Czerwona potrawka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czerwona potrawka z kurczaka 1. Filet kroimy w średniej wielkości kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut.
    Paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
    Kurczaka smażymy na średnim ogniu, gdy się zetnie, wrzucamy paprykę i cebulkę, doprawiamy paprykami. Dusimy pod przykryciem kilka minut, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy kolejne kilka minut.
    Mąkę rozrabiamy z kilkoma łyżkami wody, zagęszczamy miksturą naszą potrawę, dokładnie mieszając. Gdy zgęstnieje, zdejmujemy z ognia.

Porady

Potrawkę najlepiej podawać z ryżem lub drobnym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy