Czerwona papryka faszerowana mięsem, kaszą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z papryki odciąć górną część, aby uzyskać "kapelusz" i usunąć gniazda nasienne.
2.Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu.
3.Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Marchewkę,pietruszkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Łodygi selera pokroić na plasterki. Następnie z mięsem mielonym dodać do cebuli i poddusić.
4. Kukurydzę odcedzić.
Wszystko wymieszać z ugotowaną kaszą,serem, doprawić do smaku.
Każdą paprykę napełnić farszem,przykryć "kapeluszem" i
ułożyć w naczyniu do zapiekania,podlać wodą.
5.Wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Komentarze